Гриби, грибочки… Не обходиться жодне застілля без ароматних грибочків: жульєн, солоні «на вилочку», в салатах…

Хочу запропонувати сьогодні просту закуску з печериць — грибні бургери.

пікантно

Готувати такі бургери дуже просто. Для цієї закуски нам знадобиться:

Інгредієнти

  • печериці великі, свіжі-9 шт.
  • ковбаса варено-копчена – 50-100 г
  • огірки мариновані — 2 шт.
  • сир (можна спеціальний, для бургерів) – 100 г
  • зелень петрушки
  • зерна кунжуту для посипання
  • майонез, сіль, спеції – за смаком
  • рослинна олія для змазування

інгредієнти

Приготування

Отже, приступаємо! час приготування цієї закуски – 1 година.гриби миємо, зрізаємо ніжки до рівня капелюшки. Укладаємо на деко. Змащуємо олією, посипаємо кунжутом, перцем меленим і солимо за смаком. Духовку розігріваємо до + 180…+ 200 градусів. Ставимо наші капелюшки підрум’янитися хвилин на 15-20.

підготували капелюшки

Тим часом огірки і ковбасу нарізаємо скибочками.

скибочки повинні бути відносно тонкі

Тепер сир. Беремо чарочку діаметром сантиметрів 5. Сир нарізаємо скибочками. Чарочкою вирізаємо кружечки.

сир

Наші грибочки готові! дивіться, вони вийшли як рум’яні булочки).

рум’яні

Капелюшки розрізаємо на дві частини. Зріз робимо ближче в верху. Верхню частину поки відкладаємо. Акуратно, не змахніть кунжут).

розрізаємо

Починаємо збирати наші бургери.на блюдо укладаємо нижню частину капелюшків.

викладаємо

Змащуємо майонезом.

майонез

Далі укладаємо кружечок сиру і трохи майонезу.

сирсверху покладемо скибочки огірка і листочки петрушки.

уже красиво)

Далі скибочку ковбаси і трохи майонезу.майже готово! накриваємо верхньою зрізаною частиною грибів. І у нас виходять ось такі апетитні, пікантні закусочні бургери.запрошую до столу!