Для мене рибалка — це таке ж хобі, як і садівництво. А якщо поруч з дачею знаходяться відмінні водойми, то після роботи з землею намагаюся відпочити на березі водойми, де і зловив рибу для царської юшки.

Інгредієнти

  • півтушки півня
  • 1 кг судака
  • 800 г дрібної риби
  • 5 картоплин;
  • 3 головки цибулі;
  • 5 л води;
  • лавровий лист;
  • чорний перець горошком;
  • сіль;
  • зелень (кріп, цибуля, петрушка).

Юшку будемо готувати в 6-літровому казанку на багатті. Час приготування – 3 години.

Приготування

Заливаємо воду в казанок (5 літрів води) і кладемо півтушки півня.

При закипанні знімаємо утворилася пінку, кладемо в казанок 2 цибулини з лушпинням і одну моркву.

Після цього накриваємо казанок кришкою, варимо близько 2 годин.

Так пройшов 1 годину 50 хвилин, знімаємо кришку казанка і виймаємо наші продукти (півень, цибуля, морква).

Далі дрібну рибу загортаємо в марлю, кладемо в казанок, варимо протягом 20 хвилин.

Після закінчення 20 хвилин дрібну рибу з марлею виймаємо з казанка. Далі додаємо в казанок порізану кубиками картоплю, моркву кільцями і дрібно нарізану цибулю, а також лавровий лист і перець горошком.

Слідом за картоплею і морквою порізаний на стейки судачок відправляється в казанок.

Все вариться до готовності, приблизно 25 хвилин.

Кладемо зелень і, за рибальською традицією, поміщаємо в казанок палаюче поліно для додання вусі серпанок.

10 хвилин томління на маленькому вогні — і вуха готова.

томленіеорганізуем стіл, розливаємо царську потрійну юшку, на стіл додаємо перчик, томати, зелена цибулька, вирощені на своєму городі.

Смак непередаваний! приємного апетиту!