Як вибрати чайник на кухню. Як вибрати хороший електрочайник?

При виборі електричного чайника зверніть увагу на наступні параметри:

Швидкість закипання

Від електричного чайника ми чекаємо, щоб він максимально швидко закипів. Зазвичай чим вище потужність елекстрочайніка – тим швидше він закипає. Але прилади з високою потужністю дають сильне навантаження на електромережу (цей момент потрібно враховувати, вибираючи чайник, наприклад, для дачі або для відряджень).

Гучність

У деяких випадках (в офісі або коли спить маленька дитина) бажано, щоб чайник закипав майже безшумно. Окремі пристрої, особливо з металевим корпусом, настільки шумно кип’ятять воду, що це перетворюється на справжню проблему.

Наявність додаткових опцій

Додаткові функції (кілька температурних режимів, тривале кип’ятіння, управління зі смартфона і т.п.) роблять користування чайником більш зручним, економлять електроенергію.

Безпека

Використовуючи електричний чайник, споживач стикається з ризиком обпектися парою або про розпечений корпус, через неуважність включити порожній електроприлад. Добре, якщо продумані всі деталі для безпечної експлуатації, починаючи від форми і матеріалу корпусу і закінчуючи системою блокування включення без води.

Ціна

Звичайно, вартість необхідно оцінювати індивідуально для кожної моделі. Але все ж мало хто стане купувати чайник за ціною хорошою посудомийної машини.

Ми вибирали кращі електричні чайники, добре показали себе в експлуатації і заслужили позитивні відгуки від експертів і покупців.

Який чайник краще: електричний або звичайний. Газовий або електричний чайник -, що краще вибрати

Ринок стрімко підлаштовується під інтереси споживачів, а іноді навіть випереджає їх. Можна підібрати таку модель чайника, яка могла б відповідати всім перевагам і побажанням покупця. Питання в тому, газовий або електричний чайник вибрати. Який для кого підійде?

Плюси і мінуси електрочайника

Головною відмінною рисою такого чайника є підставка, що підключається до мережі. Існує безліч варіацій функціоналу і матеріалів виготовлення.

Чайники бувають:

  • металеві. Плюси-висока міцність, довговічність. Мінуси-метал сильно нагрівається. При необережному поводженні можна отримати опік.

Важливо! при покупці варто приділити увагу ручці приладу і підібрати її так, щоб було максимально комфортно з нею поводитися.

  • пластикові. Плюси-легкість, доступна ціна, різноманітність кольорів. Мінуси-запах пластмаси, низька стійкість до зовнішніх впливів.
  • скляні. Плюси-оригінальний і стильний дизайн, який прикрасить будь-яке приміщення, деякі моделі оснащені функцією заварника. Мінуси-крихкість, потребують регулярного і частого догляду.

Яка з наведених вище варіацій краще-вирішує тільки покупець, спираючись на свої потреби і переваги.

Загальні переваги електричного чайника:

  • різноманітність функцій. У деяких електрочайниках є функції звукового оповіщення про закипання, підтримки потрібної температури і т.д.
  • не вимагає ручного відключення.
  • вода швидше закипає через потужності і невеликого обсягу.
  • зручність експлуатації. Ніяких сірників і газу.
  • компактність.
  • мобільність. Пристрій можливо використовувати скрізь, де є електрика, наприклад в офісі.

Недоліки:

  • головний мінус-марність при відключенні електрики.
  • високе споживання енергії.
  • при покупці дешевих моделей з пластика можливі виділення шкідливих речовин, які разом з водою потрапляють в організм людини.
  • може знаходитися виключно поблизу розетки.

Плюси і мінуси газових чайників

З газовими чайниками теж все не так просто. Існує безліч факторів, які варто враховувати при покупці. Також такі чайники, як і електричні, бувають різних типів.

Як вибрати чайник для газової плити. Матеріали виготовлення

Чайник для газової плити може бути виготовлений з різних матеріалів.

Нержавіюча сталь

Нержавіюча сталь швидко і рівномірно нагрівається, а також відрізняється тривалим терміном експлуатації. Під час закипання вода не взаємодіє з покриттям чайника, а при заварюванні трав напій не набуває металевого присмаку.

З мінусів-поява накипу на внутрішніх стінках чайника, а також подряпин на поверхні при впливі гострих предметів або абразивів.

Чайник з емальованим покриттям

Прилад стане прикрасою кухні, але для щоденного використання підходить мало. Покриття починає руйнуватися через різкі температурні перепади, а під впливом вогню на емалі з’являється нагар. Для його видалення доводиться користуватися абразивними миючими засобами, що, в свою чергу, руйнує шар емалі.

Кераміка

Керамічний чайник являє собою виріб з натуральної глини, що витримує високі температури і покритої зовні лаком. Керамічні чайники пропонуються в різних цінових категоріях, проте недорогі моделі – важкі і тендітні – можуть розколотися під впливом вогню. А більш якісний чайник не може коштувати дешево.

Термостійке скло

Стильна і сучасна модель, яка гармонійно впишеться в інтер’єр сучасної студії.

Завдяки прозорим стінок можна стежити за тим, як закипає чайник. Матеріал не виділяє речовин при контакті з водою, на його поверхні не утворюється накипу.

Очевидні мінуси-підвищена крихкість і недовгий термін експлуатації.

Алюміній

Такі чайники все рідше зустрічаються в побуті, оскільки алюміній окислюється під впливом води. Існує думка, що окислюється тільки алюміній в чистому вигляді.

Незважаючи на це, фахівці не рекомендують купувати термоприлад навіть зі сплаву алюмінію.

Чавун

Чайник з чавуну швидко і рівномірно прогрівається, довго зберігає тепло. Термін служби виробу теж радує-чайник прослужить до 10-15 років.

Однак чавунний чайник має велику вагу і досить високу вартість . При покупці слід звернути увагу на ручку – вона не повинна бути пластиковою , оскільки при контакті з гарячим металом, пластик рано чи пізно розплавиться.

Мідь

Мідний чайник виглядає дуже елегантно, незмінно привертає увагу. Матеріал має високу теплопровідність (варто згадати знамениті російські самовари і турки), вода в такому чайнику швидко нагрівається і закипає. Крім того, мідь не окислюється і більш того – має антисептичні властивості. Мінуси-труднощі догляду, висока вартість.

Металевий чайник шкоду. Металеві чайники

Металеві чайники вибирають шанувальники hi-tech. Але це-стиль, а, отже, питання смакових, естетичних уподобань. Для нас же головне-безпека і функціонал. У цьому напрямку і піде мова.електрочайники з нержавійки дорожче пластикових. Це закономірно. Перш за все, звернемо увагу на те, що вони виготовляються з харчової нержавіючої сталі і тому поза тими підозрами, які ми пред’являємо до чайників з пластика. Вода в них нагрівається швидше, ніж в пластикових. Правда, швидше і остигає.якщо продовжити їх порівняння з пластиковими, то електрочайники з нержавіючої сталі, безумовно, міцніше, практичніше, більш стійкі до різного виду зовнішніх впливів (зносостійкі).але у електрочайника з нержавійки є, звичайно ж, і мінус: на відміну від пластикового, корпус з нержавійки сильно нагрівається. І з цим треба рахуватися. У разі недостатньо ефективної теплоізоляції електрочайники з нержавіючої сталі стають травмонебезпечними. Необережне дотик може стати причиною опіку. В цьому відношенні металеві чайники програють пластиковим, які нагріваються набагато менше. Тому важливим іспитом для електрочайників з нержавійки при оцінці їх якості є експериментальне визначення максимальної температури нагріву поверхні корпусу.з метою безпеки окремі елементи, наприклад, тримачі на кришках, ручки, індикатор наповненості та ін.виготовляються з пластика. У цьому випадку матеріал, з якого виготовлений корпус, позначається як»метал/пластик”. Але за підвищену безпеку доводиться розраховуватися зниженням ресурсу: місця з’єднання металу і пластика стають ахіллесовою п’ятою і загрожують протечками через кілька років інтенсивної експлуатації.якщо ви ставитеся до тих ” чаевнікакам», які відчувають уЗакип’яченій воді псує чай “присмак металу”, то майте на увазі, що є металеві чайники з колбою з термостійкого скла. Вона добре миється, зносостійка, але будьте при цьому обережні: скло, адже!

Як вибрати чайник для електричної плити. Вибір чайника для плити

Варто підкреслити, що немає жодного жорсткого пункту» за «або» проти ” в питанні, що краще — електрочайник або звичний чайник для плит.

З одного боку, електричні прилади нагріваються швидко і відключаються при закипанні, що, безсумнівно, зручно. Але їх термін служби обмежений нагрівальним елементом, тому звичні чайники не виходять з моди і популярні в багатьох будинках. Хороші господині часто мають вдома обидва види, що не позбавлене сенсу.

Чим же такий хороший стандартний чайник для кип’ятіння води на плиті? крім довгого терміну служби (при обліку правильної експлуатації) він швидко розігріє воду або прокип’ятить її стільки, скільки буде потрібно, а потім попередить про готовність свистком.

Матеріал корпусу

Основними матеріалами для чайників сьогодні залишаються три:

1. Нержавіюча сталь

2. Емальована сталь

3. Скло

Перший варіант — найпоширеніший і кращий багатьма. Сталеві чайники ударостійкі і зносостійкі. Нержавіюча сталь не вступає в реакцію не тільки з хімічними речовинами, але і з самою водою, тому остання залишається така ж чиста, яку ви налили в чайник. Крім того, чайники з нержавійки можна використовувати на будь-якому вигляді плит.

Емальована сталь дуже естетична. Це, як правило, красиві, часом, розписні моделі. Зовнішня привабливість-головний критерій вибору в цьому випадку. Що стосується надійності, то тут матеріал поступається нержавійці на півкроку. Користуватися таким посудом потрібно акуратно, так як вона схильна до відколів, на яких може утворитися іржа. Виняток становлять дорогі чайники з нержавіючої сталі, покриті порцеляновою емаллю.

Є ще один нюанс емальованого покриття, і хороший продавець завжди запитає вас, для якої плити ви купуєте посуд. Якщо це газ, то відкривати полум’я на повну потужність не варто, так як відкритим вогнем можна безповоротно зіпсувати малюнок на поверхні стінок. В іншому емальовані сталеві чайники такі ж довговічні і зручні.

Скляні чайники з жароміцного скла можуть використовуватися тільки на електроплитах, так як на газу вони просто лопнуть. Температура горіння звичайного побутового пропану від 650°, а максимальна температура термостійкого скла – до 300°. Скляний чайник може розбитися або лопнути від зміни температури — це серйозний мінус. Всі ці недоліки потрібно враховувати при покупці. Але лаконічна естетика і екологічність матеріалу – приємні переваги.

Обсяг

Другий важливий параметр вибору — розмір чайника. Занадто велика ємність для одного – двох чоловік абсолютно ні до чого — буде довго грітися, а невикористана вода-

Застоюватися. А для великої родини компактний чайник принесе ще більше незручностей.

Обсяг буває від 1,7 до 4 літрів . Проміжні значення дозволяють підібрати чайник так, щоб одним кип’ятінням вийшло напоїти всю сім’ю і трохи залишити про запас.

Тут варто сказати кілька слів про висоту і ширину посуду . Висота різниться від 13 до 26,5 см. Це залежить від літражу і конструктивних особливостей. Жорстких критеріїв вибору тут немає. А ось знання ширини чайника стане в нагоді, щоб підібрати модель під конфорки. В середньому чайники зустрічаються від 18,5 до 23,5 см.

Свисток

Сьогодні свисток пристосовують практично на всі чайники. Він не тільки попереджає про закипання води, але і є додатковим запором від швидкого охолодження окропу, тому його варто своєчасно закривати.

Різниця між свистками в їх конструкції. Одні просто знімаються з носика чайника, а інші піднімаються натисканням кнопки/клавіші на носику або ручці. Останнє, безсумнівно, зручніше.

Інформація про матеріал верхньої частини свистка і ручки чайника обов’язково є в інструкції. Це може бути пластик, що не нагрівається метал або бакеліт . Всі три матеріали хороші по-своєму, і у кожного є один головний плюс — вони не розігріваються разом з чайником або майже моментально остигають.

Більшість чайників універсальні і можуть використовуватися на всіх видах плит, включаючи індукційні .

Який чайник краще емальований або з нержавійки. Чайник для газової плити: який краще використовувати і як правильно вибрати

  • post category: посуд
  • reading time: 6 хвилин читання

Багато господинь задаються питанням: який чайник краще купити для газової плити? що більш практично: емальований або нержавіюча сталь? як вибрати? у процесі написання статті зібрані відгуки покупців і поради експертів з цих питань. Багато хто віддає перевагу класичним чайникам електричним, тому що вони економлять електроенергію і рідше виходять з ладу. Крім того, створюють на кухні приємну атмосферу. Тому сподіваємося, що ця стаття буде вам цікава.

        Види чайників для газової плити

        Плюси і мінуси емальованого чайника

        Чайник для газової плити – досить серйозна покупка. Перш ніж приступити до оцінки дизайну і репутації виробника, визначимося який матеріал заслуговує нашої уваги при виборі. Деякі вважають, що краще купити емальований, а інші, що краще нержавійка. Розберемо плюси і мінуси кожного матеріалу. Почнемо з емальованого посуду.

        Переваги:

        • предмет виготовляється з якісної сталі, яка має велику міцність зчеплення з емалевим покриттям,
        • екологічно чистий,
        • вода, закип’ячена в такому чайнику, чиста і має приємний смак, так як матеріал не вбирає сторонні запахи.

        Недоліки:

        • не рекомендується мити агресивними миючими засобами, краще використовувати соду. Неприпустимо застосування металевих губок і інших абразивів,
        • якщо всередині з’явилися відколи, то такий чайник краще не використовувати, так як шкідливі речовини можуть потрапити в скол і надалі шкодити смаку води і здоров’ю.

        Плюси і мінуси скляного чайника для газової плити

        Бажаючим прикрасити свій інтер’єр чайником незвичайної форми і дизайну, краще купувати скляні чайники для газової плити. Вибрати є з чого.

        Переваги:

        • теплопровідність скла забезпечує рівномірне нагрівання,
        • можна спостерігати за процесом кип’ятіння.

        Недоліки:

        • вельми крихкий,
        • з часом може утворитися наліт, якщо використовувати нефільтровану воду.

        Плюси і мінуси чайника з нержавіючої сталі

        Вибрати чайник для газової плити з нержавійки буде як практичним, так і продуманим рішенням.

        Переваги:

        • матеріал виконує всі гігієнічні та токсикологічні норми, а значить безпечний для здоров’я, і вода з такого чайника буде мати приємний смак,
        • міцний при впливі високих температур,
        • простий у догляді.

        Недоліки:

        • їх дуже мало, єдине, на внутрішній поверхні досить швидко утворюється накип, з якою легко справляється сода і лимонна кислота, можливо застосовувати оцет для очищення вапняного нальоту.

        Плюси і мінуси керамічного чайника

        Любителям здорового способу життя правильно вибрати керамічний чайник для газової плити. Виготовлений з глини без синтетичних домішок, він є самим натуральним за складом.

        Переваги:

        • довго зберігає як смак, так і температуру води,
        • екологічний, безпечний для здоров’я.

        Недоліки:

        • має велику вагу,
        • може розколотися під впливом високої температури,
        • низька теплопровідність, доводиться довго чекати, коли вода закипить.

        Плюси і мінуси алюмінієвого чайника

        Неоднозначні відгуки на алюмінієвий чайник. Багато хто вважає його пережитком минулого. Краще купити будь-який інший чайник для газової плити.

        Переваги:

        • легкий і дешевий,
        • вода закипає швидко

        Недоліки:

        • ніякий інший матеріал так не окислюється і не виділяє токсичні речовини, що може завдати шкоди здоров’ю,
        • металевий смак води,
        • легко деформується, брудниться і темніє,
        • крім розчину оцтової або винної кислоти, не можна користуватися ніякими засобами без шкоди для посуду.

        Плюси і мінуси чавунного чайника

        Дуже симпатично на кухні в дачному стилі виглядають чайники з чавуну.